vorbe goale...
de la voi cum se vede ?
Sunt omul simplu de pe stradă,
Cum deseori am fost numit
De guvernanţi, când ies la sfadă,
Intr-un limbaj de promenadă
Analfabet şi gângăvit... continuare
Luni, 2018-10-22, 9:38 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Avatar...D'ale lor...
Cu și fără...

Testamentul lui Năstase...


Stiri...

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Principală » 2012 » Iulie » 13 » Vor să ne fure și sărăcia...
12:58 PM
Vor să ne fure și sărăcia...
Se apropie un sfert de secol de așteptare zadarnică, un sfert de secol de suferită și sacrificiu, un sfert de secol în care certitudinea nu mai poate face loc îndoielilor. Actuala "clasă politică” este de fapt un fost partid, rupt în bucăți din nevoi democratice și pus pe acaparat averea țării și sărăcirea acestui "popor”. (cum le place lor să spună) Adunați în vâltoarea revoluției de mirosul îmbogățiri, indivizi din cele mai dubioase spete, au reușit în acești ani să ducă tara dincolo de speranțele noastre, călcând peste respectul fată de morții revoluției. Nu pot alege nume, niciunul nu merită scos din acest context, fiecare are pata proprie, mai mare sau mai mică. Femeia politică nu este nici ea cu nimic mai prejos. Încrâncenarea  politică i-a deformat feminitatea, iar prin acțiunile sale vedem limpede dovada pierderii simțului matern. O mamă, este cu adevărat mamă atunci când din această postură, manifestă acest simt fată de toți copii, nu numai fată de propri copii. În interiorul acestei clase s-au mai strecurat din când în când cei care au avut banii necesari să plătească biletul de intrare, fără să mai conteze  pregătirea... și cu aceleași apucături de lăcomie. Tinerii promovați din necesitatea de a arată respectul democratic, au fost aleși cu grijă și convertiți și ei scopului general, cu mici mărunțișuri sclipitoare. Presa, așa zisul câine de pază al democrației, este și ea acaparată aproape în totalitate. Pe de o parte ăi de Gadea sau Dana Grecu, de cealaltă parte ăi de Turcescu sau Andreea Pora... prin propriile interese meschine, de multe ori absurde sau sfidătoare, fată de realitățile celor care duc cu adevărat greul acestei țări, au reușit să creeze haos, să rupă societatea în bucăți, făcând jocul murdar al așa zisilor politicieni ai acestui timp. Ziariștii care văd cu adevărat negrul negru și albul alb, nu ajung nici cat să faci o pereche de mânuși. Formatorii de opinie cu pretenții dizidențe, din clasa lui Emil Hurezeanu sau Mircea Dinescu, convertiți și ei la negura vremurilor, s-au pierdut fiecare prin bucata de societate care a crezut că i se potrivește. Despre intelectualitate nici măcar nu putem vorbi, stau liniștiți, ficare pe unde a apucat și suferă împreună cu "muritorii de rand”, lucru nepermis, dacă ne gândim la diferența de înțelegere a realității. Societatea civilă nu a imvatat să vorbească suficient, iar acolo unde unele ONG-uri aveau o picătură de potențial, le-a fost cumpărată. (Vezi Pro Democrația) 
Ceea ce vedem astăzi, după aproape un sfert de veac nu este alceva, decât mârâitul unor minți bolnave, care se luptă pe fată și fără rușine, pe ultimile firimituri. Când nu vor mai fi aceste firimituri, se vor repezi asupra noastră să fure și ce ne-au mai lăsat, sărăcia.
A venit timpul să-i dăm la o parte. A venit timpul să înțelegem că pentru ei nu mai exita posibilitatea vindecării de această boală, hoția. A venit timpul să le arătăm unde este cu adevărat puterea pe care ei se bat ca chiorii, împroșcând acest neam cu rușine în fata lumii. Să votăm pe alții, care nu mai au nicio legătură cu ei. Au apărut partide noi, fără bilete plătite, cu oameni pregătiți prin propria sudoare. Știu, o să spuneți că există un risc, dar riscul acesta este mult mai departe de comunism, de cei care azi încearcă cu disperare să ne întoarcă înapoi. Schimparea lor, va aduce cu sine și teama fată de noi, fată de faptul că știm ce avem de făcut atunci când vor încerca la rândul lor, pasul alături. Democrația, trebuie să fim noi, nu ei. Răul, nu vine de la cei puțini care calcă alături, ci de la cei mulți care nu fac nimic.

Categorie: Politică | Vizualizări: 491 | Adăugat de: justi | Tag-uri: Antonescu, Alegeri, Ponta | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1  
Hello, I have been visiting your blog. ¡Congratulations for your work, good luck with your blog! I invite you to visit my blogs about literature, philosophy and films:

http://vniversitas.over-blog.es
http://carpe-diem-agc.blogspot.com/
http://alvaro-alvarogomezcastro.blogspot.com/

Greetings from Santa Marta, Colombia

Prenume *:
Email *:
Cod *:
NOUTATI...
Am scris pentru voi...IN NUMELE IUBIRII

Categoriile secţiunii
Trăiesc in România [1]
De la voi cum se vede ? [3]
D'ale lor... [2]
Politică [12]
Pamflet [1]
Poezie patriotică [8]
Poezie politică [11]

Arhiva materialelor


Evenimente

Calendar
«  Iulie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prietenii site-ului
 • Creaţi un website gratuit
 • Desktop Online
 • Jocuri Online Gratuite
 • Tutoriale Video
 • Toate Tag-urile HTML
 • Kit-uri de Navigator

 • util

  Log in

  Căutare

  Copyright MyCorp © 2018Găzduire site gratuită — uCoz