vorbe goale...
de la voi cum se vede ?
Sunt omul simplu de pe stradă,
Cum deseori am fost numit
De guvernanţi, când ies la sfadă,
Intr-un limbaj de promenadă
Analfabet şi gângăvit... continuare
Luni, 2018-10-22, 10:00 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Avatar...D'ale lor...
Cu și fără...

Testamentul lui Năstase...


Stiri...

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Principală » 2012 » Iulie » 6 » Sărmană Românie...
12:29 PM
Sărmană Românie...
E mult de-atunci, timpul s-a dus.
Noi n-am uitat
Când gloanţele-au ucis,
Şi morţii ni i-au luat.
I-am căutat, îi căutăm,
Îi vrem, ne doare.
Să punem la mormântul lor
O floare şi-o lacrimă,
Să-şi umezească sufletul
Încins de gloanţele
Ce fără vină i-au ucis.
De ce-au făcut-o, de ce tac,
Unde ne duc ? Acum au alte treburi.
Ei spun că ne conduc.
Şi ştiu, dar se feresc,
Se-ascund, nu vor.....
Şi sigur, sau poate nu,
Au şi ei morţii lor.  
Aceste câteva cuvinte au sfânta menire de a ne aminti timpul și felul în care aceast neam românesc, a crezut și a sperat că a pornit pe drumul democrației. Astăzi, după 22 de ani, nu ne-a mai rămas nici măcar iluzia. A trebuit să treacă timp să înțelegem că nu am plecat nicăieri și că de fapt am fost împinși de la spate să schimbăm un comunism cu un alt comunism, am fost împinși de la spate să facilităm comuniștilor posibilitatea de a fura fără să se teamă, cu legi scrise, cu libertatea pe care ne-a dat-o democrația, "o democrație” care nu este și nu a fost niciodată aceeași pentru toți. Democrația lor a devalizat bănci, a distrus industrie și agricultură, a vândut resursele țării, a distrus învățământul și sănătatea, a inventat sute de taxe și impozite, a despatit părinții de copii, a născut nesiguranța străzii și a zilei de mâine, a generat mafie, dar cel mai grav... disperarea acestor ani a făcut mii de victime, victime, care azi nu mai sunt genocidul nimănui ci doar simple procente statistice. Democrația noastră ne-a adus libertatea de a... a, da, de "exprimare”. Putem să vorbim orice, oricât și oriunde, oricum nu ne mai ascultă nimeni, pentru ei, "această exprimare”, este doar un fel de lătrat la lună. În democrația noastră mai intră câteva mărunțișuri, (pe care ei nu prea le au) avem obligația de a munci cinstit, de a plăti la timp taxele și impozitele, (asta pentru că trebuie bani de borduri) și eventual de a muri undeva în preajma pensionării.
Unde am ajuns astăzi ? După toate aparențele, cu câțiva pași înapoi.
Primul politician al țării, este la locul lui, în marele partid pe care l-a creeat, n-am să-i spun numele, a devenit plictisitor de atâția ani. Este adevărat, partidul este ceva mai mic după ce a suferit o sciziparitate precum bacilul lui Koch, lucru necesar pentru democrație. (trucuri comuniste) La vremuri de restriște, partidul își cheamă frații să împlinească zicala, "unde-s mulți puterea... ". Acum, când vă spun această poveste, trei dintre frați s-au unit împotriva celui de al patru-lea. Drept să spun, nu știu dacă e pe bune sau doar așa pentru ochii noștri. S-a mai întâmplat, asta este, frați, frați, dar când nu mai e brânză... ! 
Cert este că povestea asta cu puterea nu este o glumă, cei trei au încropit imediat un guvern, și au hotărât să pună tara la treabă. Nu că ar fi adevărat, am învățat din experiență, politicienii astia știu să conducă numai când sunt în opoziție, când ajung la putere fac ei ce fac și nu mai sunt capabili de nimic. Ptiu, doamne iartă-mă, ma luat gura pe dinainte... era să uit, devin și mai capabili... își fac niște averi de nu-ți vine să crezi că așa ceva e posibil pe criza asta.
Dar să revenim la oile noastre, adică la guvern. Nu știu cum se face că de data asta cei trei frați (nu de la răsărit... sau s-ar putea, niciodată nu se știe) au cam dat greș cu guvernul. Cine a zis că necuratul asta este necurat, mare dreptate a avut. Că să vezi, tocmai la învățământ, ministrul (ministra) nu a putut fi validat pe motiv că ar fi copiat (nu are importanță ce). A fost adus altul, a fost validat, dar necuratul era cu coada acolo, nu apucase să o scoată, minune mare și asta tot cu copiatul. (nici aici nu are importată ce) A fost demis și pus un interimar. Vă spun cu subiect și predicat, nu știu dacă a fost luat de la circ, sau el și-a greșit cariera, are însă și un merit, momentan este singurul ministru din acest guvern care și-a dus mandatul până la capăt  Acum țineți-vă bine, noul numit sa dovedit (tot cu subiect și predicat) că a coordonat teză de doctorat care s-a dovedit a fi un plagiat.
Dar se vede treaba că necuratului ori i-a rămas coada înțepenită ori a prins drag de guvern. Sus în vârf, adicătelea primul ministru, conform cv-ului de pe site-ul parlamentului și al guvernului, apărea a fi plin de studii, dar în final s-a dovedit a fi gol de cunoștințe. (a nu se confunda cu relații) Masteratul afișat s-a dovedit a fi un fâs iar teza de doctorat a fi un plagiat notoriu. Când un absolvent de drept internațional nu cunoaște cele câteva reguli de editare ale unei teze de doctorat, miroase a ceva urât. Cele câteva reguli fac parte din jurisdicția internațională și sunt aceleași de peste 150 de ani. Aș putea presupune că "profesorul” care i-a coordonat teza de doctorat și-a dat seama de capacitatea elevului său și a fost intenționat să-i lege o tinichea de coadă, vina totuși rămâne, iar dacă nu este așa, nici "profesorul” nu este demn de acest nume.
Spuneam că primul politician al țării este la locul lui, chiar și cu titlu onorific, sunt convins că măcar de două sfori ale acestui guvern ține și el, atât cât să nu se plictisească. Celelalte sfori sunt la vechii și bătrânii sforari care nu numai că nu le-au dat drumul niciodată, iar acum, mai mult ca oricând, când justiția a făcut câțiva pași pe calea pe care trebuia să meargă de la început, le-au prins și cu dinții.
Dar cum să sumoti un guvern asupra unui biet frate, cine te mai crede, așa că au căutat și un alt "dușman”, mai puternic, care să dea greutate unei activități, care nu era ultima care ne lipsea acum, dar cum să o faci pe cea pentru care ai fost ales când nu ști de unde să începi ?
În fruntea țării, ajunsese cum numai la noi se poate ajunge, un fost marinar, care după spusele lui, pe când era marinar se ocupa și cu bișniță cu blugi. Un om de altfel cumsecade, care n-a făcut rău nimănui, a făcut avere din blugi, iar ca marinar a condus nave mari și complicate, gurile rele spun că era în stare să comande o întreagă flota fără să poată cineva afla unde o duce.
E omul nostru, au spus marii sforarii. Motivele pentru care au cășunat (era să zic Casuneanu ) așa pe el nu sunt prea clare, (nici pentru ei) așa că s-au hotărât să întrebe pe cineva mai priceput. Am văzut și eu, foarte multe lucruri nu le sunt clare, nici măcar Constituția pe care ei înșiși au scris-o. Cum nu înțeleg ceva din ea se duc la Nalta Curte, cum se ducea pe vremuri moș Ion Roată.
Am înțeles până la urmă că nu cu omul aveau ei prea multă treabă, aveau nevoie doar de scaunul lui, era singurul scaun în care se poate dormi mai comod, iar ei aveau pe cineva care iubea foarte mult somnul. (probabil că în aceeași măsură și peștele cu numele respectiv, pentru că este de prin partea locului, dar asta este o altă poveste)
Primul ministru a fost pus în fată... (omul acela plin de gol, de care vă spuneam) și cum i-a fost rostit numele, egoul lui a început să crească, i-a umplut eul și a dat puțin și pe dinafară. Cineva a tras de sfoară, dar era prea târziu, a rămas cu un TIC, (nu de purcel) de câte ori iese la o declarație de presă, după două fraze aduga mecanic; nu știu, eu sunt primul ministru.
Ba într-o zi, l-au scapăt puțin din vedere și s-au trezit cu el pe la consiliul Europei, s-a dus să reprezinte tara, s-a motivat el. Avea dreptate, cum să nu se ducă, la așa o tară un așa un prim ministru. Are dreptate, câți au un parlament în tara asta ? Cred că este singurul. 
De ce a fost pus în fată ? El era primul ministru, și oricine știe că pixul unui prim ministru este cel mai bun "utilaj” pentru nivelat drumuri. (astea care merg printre legi, că delelalte...) Mucitori cum îi știm, în câteva zile au ajuns la scara marinarului, astăzi sunt hotărâți să încerce marea cu degetul...
Cam asta fac de 22 de ani, se impug, se latră, dau din coate, fură și apoi se acuză reciproc, cară avuția tarii pe alte meleaguri... și la patru ani odată au grijă să ne dea și nouă neprețuita pungă de plastic cu un litru de ulei și o pâine...
Poate că avenit timpul să dăm și noi votul la alt partid, nu contează care, oricare este tot un decor, dar trebuie să le arătăm  că puterea pe care se bat tot timpul, imitându-l pe King Kong, nu este la ei, nu a fost niciodată, le-am împrumutat-o temporar dar nu sunt demni de ea.

Categorie: Politică | Vizualizări: 472 | Adăugat de: justi | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
NOUTATI...
Am scris pentru voi...IN NUMELE IUBIRII

Categoriile secţiunii
Trăiesc in România [1]
De la voi cum se vede ? [3]
D'ale lor... [2]
Politică [12]
Pamflet [1]
Poezie patriotică [8]
Poezie politică [11]

Arhiva materialelor


Evenimente

Calendar
«  Iulie 2012  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prietenii site-ului
 • Creaţi un website gratuit
 • Desktop Online
 • Jocuri Online Gratuite
 • Tutoriale Video
 • Toate Tag-urile HTML
 • Kit-uri de Navigator

 • util

  Log in

  Căutare

  Copyright MyCorp © 2018Găzduire site gratuită — uCoz