vorbe goale...
de la voi cum se vede ?
Sunt omul simplu de pe stradă,
Cum deseori am fost numit
De guvernanţi, când ies la sfadă,
Intr-un limbaj de promenadă
Analfabet şi gângăvit... continuare
Joi, 2018-09-20, 0:32 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Avatar...D'ale lor...
Cu și fără...

Testamentul lui Năstase...


Stiri...

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Principală » De la voi cum se vede ?
Nemernicii.

bunget marin

I-am pus din neam, ca să conducă neamul 
Şi sus, acolo, şi-au schimbat destinul, 
Puterea minţii le-a furat-o banul 
Şi-a pus în ei doar răul şi veninul.

Atât de prinşi în pofta de-avuţie, 
Călcând pe noi, părinţii, chiar şi fraţii, 
Îşi construiesc luxoasa puşcărie 
Şi condamnări îşi dau pe generaţii.

Nu-i judecaţi, căci timpul îi aşteaptă 
Şi de-aţi putea, pedeapsa tot n-ar lua-o. 
Oricum, n-ar fi o judecată dreaptă 
Aşa cum numai timpul le va da-o.Nemernicii sunt o specie a rasei umane. Apăruţi în urma unor lacune ale minţii, această specie, devine din ce în ce mai pregnant, un pericol pentru dispariţia rasei umane. Plecând din preistorie... de la şefii de triburi, al caror început de existenţă era unul paşnic, de apărare faţă de vicisitudinile înconjuratoare, (animale, alt mod de viaţă,etc..) treptat, mintea lor avea sa fie acaparată de cea mai periculoasă lacună... (de origine instinctuală) lacomia. Prima „sămânţă” care a ajutat la încolţirea ei, a fost în sensul figurat, pământul. Fără nici o formă de exploatare în acele vremuri, fără un temei al necesităţii vitale, ci doar sub impulsul lăcomiei, lupta pentru cucerirea teritoriilor era primul pas al degradării umane. Făcând un pas peste timp şi venind până în zilele noastre, privind cu luciditate şi atenţie în jurul nostru, majoritatea schimbărilor în comportamentul rasei umane ar trebui să ne îngrozească. Lăcomia, a generat alte lacune la fel de dăunătoare, precum minciuna, hoţia, fudulia, prostia... şi-a creeat mijloace, începând cu legi nedrepte sau metode de constrângere, a generat teamă, mijloace de exterminare în masă. Armamentul nuclear existent la ora actuală este suficient să distrugă viaţa pe 5-6 planete de mărimea pământului. Minţile bolnave devin din ce în ce mai periculoase. Nemernicii nu se mai pot controla. Cei care fură, nu mai au raţiunea „necesarului”, ei fură fără să mai gândească... dacă şi cât le trebuie, fără să se mai gândească la vieţile distruse de faptele lor. Există nemernici care îşi duc copiii la ghenele de gunoi, îi taie bucăţi sau îi îngroapă de vi. Vedem tot mai des indivizi, care întrând în posesia unei arme, rad în jurul lor vieţi, fără un motiv aparent. Minţi bolnave, creează scenarii înfiorătoare... să nu uităm de turnurile gemene sau alte atentate cu mii de morţi. 
Privind în „curtea” noastră, nu ne putem plânge de lipsa nemernicilor. 
Marii nemernici, se cred în mintea lor un fel de salvatori ai acestei naţii. Sau cocoţat pe cele mai înalte scaune, fără să-şi dea seama de goliciunea care îi înveleşte, de neputinţa afişată cu atâta inconştienţă. Ei nu obosesc niciodată să fure, să mintă, şi sunt în totalitate lipsiţi de ruşinea promisiunilor neînfăptuite. De un sfert de secol fac doar proiecte şi promisiuni. „Rezultatele” nu au încetat să apară. La baza societăţii s-a dezvoltat o altă categorie de nemernici, ajutată sau lăsată „neobservată”, aceasta categorie este la fel de periculoasă, la fel de nocivă... o nuanţă de mafie, în cele mai multe cazuri în cârdăşie cu marii nemernici.
Intre cele două categorii, transformaţi în susţinători, când ai unora când ai celorlalţi, sunt cei pe care democraţia (ce ironic sună) i-a definit a fi câini ei de pază. Lipsa conştiinţei (tot mai puţină, nu numai la ei) i-a transformat pe unii în javre pe alţii în caţeluşi ascultători... devenind şi ei o alta categorie de nemernici. Conştienţi de drumul greşit pe care merg, pun mai presus de toate, banul, căruia i se închină fără ruşine. Nu le mai pasă de locul în care vor trăi copiii lor, asta în cazul în care nu i-au pierdut deja în blestemul banilor sau în culoarea „imaculată” a drogurilor.
De cealaltă parte, oameni cu frică de Dumnezeu, cu simţul datoriei faţă de familie, faţă de muncă, faţă de necăjitul de alături... suferă cu prea multă pasivitate nemernicia lor. 
Vina nu este a celor puţini care fac răul... ci a celor mulţi care le permit să-l facă.
S-a resemnat oare omenirea atât de mult încât nu le mai pasă de mâinele lor ?

Categorie: De la voi cum se vede ? | Vizualizări: 652 | Adăugat de: justi | Data: 2013-11-14 | Comentarii (0)

"Ce este bun pentru România… este bun şi pentru mine”, spune un intervievat media, (plătit probabil) în încercarea de a convinge ca proiectul Roşia Montană este indispensabil pentru noi, românii… şi mulţi chiar şi cred acest lucru.

In nepriceperea mea răman însă sceptic… n-am să înteleg cum poate fi bun pentru România un batal cu 250.000.000 de metri cubi de otravă, cu atăt mai mult pentru cel care o spune cu atăta dezinvoltură ?


Roşiile nu se coc în frigider !


Punând cap la cap "argumentele” cu care suntem alimentaţi cu atâta înverşunare, nu poţi să nu îţi pui întrebarea; ce se afla dincolo de toate acestea? Aurul este o monedă de schimb pentru orice vreme, iar acolo în zăcământ este mult mai mare siguranţa păstrării decăt în seifurile băncii. (ştim din experienţa tezaurului) Povestea locurilor de muncă este prea ieftină ca să ne poată convinge. 

Sa facem un exercitiu de imaginaţie şi să presupunem începerea exploatării;

Pentru o perioadă de 7-10 ani, făcând o medie a necesarului de personal, ajungem la concluzia că cca. 1000 de oameni vor avea de lucru în această perioadă.

Cele 250 de tone de aur preconizate a fi extrase, la un curs de 150 roni gramul (cu estimarea creşterilor viitoare) ar valora  cca 38 miliarde de roni… adică 9.000.000.000 de euro.

Pentru a beneficia de valoarea lui de siguranţă, aurul ar trebui să rămână în România. Aşa cum ne explica preşedintele Traian  Basescu, România este prima îndreptăţită la achiziţionarea lui. (???) Cu alte cuvinte, cumpărăm aurul care este deja al nostru, în preţul caruia (şi aşa este şi normal) sunt cuprinse toate costurile de extracţie precum şi beneficiile companiei Canadiene. Este oare pregătită România, secătuită de cinci ani de criză, (ca să nu mai spunem şi de alte cauze) pentru un asemenea exerciţiu bugetar ?!

Care este rostul îngropări a 9.000.000.000 de euro în seifurile băncii naţionale, când sunt multe alte urgenţe care au nevoie de aceşti bani? Cu aurul în zacamant suntem mai bogaţi decât cu el în seif, este mai în siguranţă, nu vom avea nici cei 250.000.000 metri cubi de otravă… şi de ce să nu fim optimişti, viitorul poate aduce noi tehnologii de extracţie, mult mai performante si nepoluante.
În aur strălucind, pe fruntea ta, coroană.


Vin astăzi în genunchi, la tine, sfântă tară,

Dă-mi din puterea ta, de veacuri adunată,

Să pot răbda ruşinea ce-ţi stă acum povară.

Eşti dată la străini, bucată cu bucată,


De pe pământul tău pe care m-am născut,

Ca un vânat gonit… ce-l fugăresc dulăii,

Sunt alungaţi părinţii, când încă n-am crescut.

Din trupu-ţi ciopârţit se-nfruptă azi călăii.


În verdele naturii, păstrată de martiri,

În aur strălucind, pe fruntea ta, coroană,

Cu mintea lor bolnavă, lipsită de sclipiri,

Ne sapă gropi comune la Roşia Montană.


Pluteşte prin văzduh otrava argintie,

Iar moartea stă să cadă pe timpuri care vin.

Din tot ce este azi, nimic n-o să mai fie…

Pustiu, şi morţi, şi lacrimi, şi noi… cu-acelaşichin.


Iar ei, vor fi plecaţi… şi n-o să le mai pese.

Din rănile-ţi lăsate, în alte părţi de lume,

Şi-au dus pe sub ascuns, averile imense.

Ascunşi vom fi şi noi… ca naţie şi nume.


Vin astăzi în genunchi, la tine, sfântă ţară

Şi-ţi jur, că n-am să-i iert nici dincolo de tine.

Precum strămoşi mei întreagă te lăsară,

Am să te las şi eu, la neamul care vine.

Categorie: De la voi cum se vede ? | Vizualizări: 315 | Adăugat de: justi | Data: 2013-11-12 | Comentarii (0)

La început a fost o mașină, o mașină mofturoasă cu pretenții de gard… De ce gard ? Păi nu știți unde se scriu cele mai multe nume ? Apoi, mașina gard a devenit un simbol prețios pentru o mare campanie electorală. Ea (mașina) trebuia să aibă un rol important în câștigarea acestei campanii. Nu știm cat rol a avut, (ulterior a fost uitată) dar campania a fost câștigată și cel mai mare talent oratoric pe care l-a avut România în ultimi 4325 (patru mii trei sute douăzeci și cinci) de ani, ne reprezintă azi cu mare cinste, în Parlamentul European. Pe lângă acest mare talent, EBA mai are o mulțime de merite, printre care nu trebuie să trecem cu vederea faptul că este fata lui tata. Tata, un marinar celebru, un mare bișnițar de blugi, (dacă nu cumva s-a lăudat) a ajuns ulterior și președinte peste o țară. Despre țara respectivă nu știm mare lucru și tind să cred că nici el nu știe… Dar să revenim la oile noastre, adică la EBA. Nu vreau să se creadă că încerc să-mi fac mână bună pe lângă acest mare talent, dar nu pot să nu reamintesc fie și cea mai modestă frază rostită de marele talent. "Mi-aș dori să doresc… ", își înce-pea unul dintre celebrele discursuri, marele talent… și întreaga presa Europeană avea să-și câștige pâinea cea de toate zilele, iertată să-mi fie neputința exprimării, zile în sir… Dacă ar mai trăi Abraham Lincoln, ar muri de oftică…

Categorie: De la voi cum se vede ? | Vizualizări: 379 | Adăugat de: justi | Data: 2012-04-23 | Comentarii (0)

NOUTATI...
Am scris pentru voi...IN NUMELE IUBIRII

Categoriile secţiunii
Trăiesc in România [1]
De la voi cum se vede ? [3]
D'ale lor... [2]
Politică [12]
Pamflet [1]
Poezie patriotică [8]
Poezie politică [11]

Arhiva materialelor


Evenimente

Calendar
«  Septembrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Prietenii site-ului
 • Creaţi un website gratuit
 • Desktop Online
 • Jocuri Online Gratuite
 • Tutoriale Video
 • Toate Tag-urile HTML
 • Kit-uri de Navigator

 • util

  Log in

  Căutare

  Copyright MyCorp © 2018Găzduire site gratuită — uCoz